پیوند ها
نظرسنجی سایت
آمار بازدید سایت
پروژه ارزیابی اقتصادی واحد نم زدایی فاز 15و16پارس جنوبی
درس مربوطه: طرح و اقتصاد کارخانه
محتوای فایل پروژه:
1- گزارش کامل پروژه انجام شده در قالب word تعداد صفحات:35
2- محاسبات مربوط به پروژه در قالب اکسل تعداد: 4 مانند محاسبات مربوط به : پمپ ها، مبدل های حرارتی، کمپرسورها، فن ها، هیترها، فیلترها، انواع برج ها و ... محاسبه سود، نرخ بازگشت، هزینه های تولید، درآمد سالیانه و ...
فهرست مطالب
مقدمه
گاز طبیعی
تاریخچه
ترکیبات گاز طبیعی
سوختن گاز طبیعی
ارزش حرارتی گاز طبیعی
دلایل مطلوبیت ویژه گاز طبیعی
تصفیه گاز طبیعی
نم زدایی از گاز طبیعی
رطوبت زدایی با محلول گلایکول
رطوبت زدایی با جاذب سطحی
ایران از نظر گاز طبیعی
بزرگترین میدان گازی ایران
میدان گازی پارس جنوبی
پالايشگاه سوم (فازهاي 15و16)
واحد نم زدایی پالایشگاه فاز 15و16
محاسبات وبرآورد اقتصادی
تجهیزات موجود در واحد نم زدایی(Unit 104) به همراه مشخصات اصلی در جدول آورده شده است:
محاسبه قیمت Air Cooler 104-A-101
محاسبه قیمت Air Cooler 104-A-102
محاسبه قیمت Heat Exchanger 104-E-101
محاسبه قیمت Heat Exchanger 104-E-102
محاسبه قیمت Heat Exchanger 104-E-103
محاسبه قیمت Fired Heater 104-H-101
محاسبه قیمت Compressors 104-K-101(A&B)
....................
....................
...................
.
.
.
محاسبه قیمت جاذب کربن فعال برای جذب جیوه
محاسبه قیمت Molecular Sievesبرای جذب آب
جدول قیمت تجهیزات:
محاسبه هزینه واحدUtility:
محاسبه سرمایه ثابت:
محاسبه هزینه های تولید:
تحلیل نتایج :
منابع و مراجع
قسمتی از متن گزارش پروژه:
نم زدایی از گاز طبیعی
نم زدایی یکی از مراحل پالایش گاز طبیعی است. پس از جداسازی هیدروکربن های سبک و سنگین و حذف گاز های کربن دی اکسید و هیدروژن سولفید، باید بخار آب موجود در گاز طبیعی از آن جدا گردد؛ زیرا وجود آب در گاز طبیعی علاوه بر کاهش ارزش حرارتی، باعث تشکیل هیدرات و انسداد خطوط گاز می شود. بخار آب موجود در محلول گاز می بایست طی فرایندی بسیار پیچیده تحت عنوان عملیات نمزدایی و یا رطوبتزدایی از گازطبیعی جدا گردند.
دو روش پر کاربرد نم زدایی عبارتند از:
1- رطوبت زدایی با محلول گلایکول
نوع متداول نم زدایی جذب فیزیکی با حلال گلایکول میباشد در این فرایند، از مایع نم زدا حاوی گلایکول برای جذب بخار آب از جریان گاز استفاده میشود. دراین نوع فرایند اغلب دو نوع محلول گلایکول 1- دی اتیل گلایکول (DEG) و2- تری اتیل گلایکول (TEG) قابل استفاده است.
خواص ملکولی ماده گلایکول شباهت بسیاری با آب دارد، بنابراین چنانچه در تماس با جریانی از گازطبیعی قرار گیرد، رطوبت آب موجود در جریان گاز را جذب و جمع آوری مینماید. ملکولهای سنگین شده گلایکول در انتهای برج جذب جهت بازیافت جمع آوری می شود و گازطبیعی خشک از بالای برج جذب خارج می گردد. محلول گلایکول را از میان برج احیا به منظور تبخیر نمودن آب محلول در آن و آزاد کردن گلایکول جهت استفاده مجدد آن در فرایندهای بعدی نم زدایی عبور می دهند. این عمل با بهره گیری از پدیده فیزیکی یعنی وجود اختلاف در نقطه جوش آب تا 212درجه فارنهایت (100 درجه سانتیگراد ) و گلایکول تا 400 درجه فارنهایت صورت میگیرد.
2- رطوبت زدایی با جاذب سطحی
رطوبت زدایی با جاذب های سطحی که معمولاً مؤثرتر از نم زدایی توسط گلایکول ها هستند نیز با استفاده از روش جذب سطحی صورت میگیرد. جهت این کار به حداقل دو برج یابیشتر نیاز میباشد که از جاذب های سطحی مانند آلومینا، سیلیکاژل ویا غربال های مولکولی پرشده اند. گازطبیعی از داخل این برج ها، از بالا به پایین عبور داده میشود، ودر این فرایند ضمن عبور از اطراف ذرات جاذب رطوبت موجود در جریان گازطبیعی جذب ذرات ماده خشک کننده میگردد و باتکمیل این فرایند تقریباً تمام آب توسط ماده خشک کننده جامد جذب شده و نهایتا گاز خشک از انتهای برج خارج می شود. پس از مدتی این جاذب ها از آب اشباع می شوند؛ و باید تحت فرایند بازیابی قرار بگیرند؛ تا بتوانند آب را به خوبی جذب نمایند. برای این کار از جریان گاز داغ استفاده می شود. این جریان گاز داغ را از پایین برج وارد می کنند؛ تا آب موجود در جاذب ها، تبخیر، و از بالای برج خارج شود.
مبلغ واقعی 28,875 تومان 20% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 23,100 تومان
برچسب های مهم